Soorten boten

Is dit het moment dat je een eigen boot wilt aanschaffen? Dan moet je op een aantal belangrijke zaken letten. Te beginnen met, welke soorten boten zijn er allemaal. Wanneer je praat over verschillende soorten boten kan je praten over vele verschillende categorie├źn. Binnenvaart, oorlogsschepen, vrachtschepen, zeilschepen, roeiboten, en nog vele andere. Voor deze pagina over verschillende soorten boten kijken we naar motorboten voor de watersport (of plezierjachten, zoals ze ook genoemd worden). Normaal gesproken spreken we over 3 verschillende types, die we hier zullen bespreken.

1) De bakdekkruiser. De bakdekker (zoals de bakdekkruiser ook vaak wordt aangeduid), was populair onder mensen van hoge klasse in de jaren 1920-1940. De naam “bakdek” komt vanwege het verhoogde voordek dat met op deze boten vind. Hier is meestal het woongedeelte gesitueerd. Op het achterdek is vaak een zonneterras.

2) De doerak. De doerak wordt getypeerd door zeer goede vaareigenschappen, een vrij lage doorvaarthoogte, een ruim interieur (in ieder geval in die jaren) en een zeer gunstige prijsverhouding. Voor het eerste gebouwd in 1964, zijn er uiteindelijk 8 modellen verschenen. Van de 850 in 1964 tot aan de 600, waar de getallen voor het aantal centimeters staan.

3) Motorjacht. Het motorjacht is waarschijnlijk de meeste bekende soort boot. Vrij nieuw en vaak erg luxe uitgerust. Motorjachten zijn te vinden in alle havens ter wereld, en zijn ideaal voor zowel de binnen als de buitenvaart. Kom vaak terug naar mijn blog, want tussen de blogposten zul je ook veel informatie vinden over de verschillende soorten boten die er bestaan met meer details. Heb je vragen? Stel ze in het reactie gedeelte van mijn blog en ik zal proberen om ze elke 2-3 weken te beantwoorden.